Diensten

Ambulante begeleiding

WMO/WLZ

Jouw PGB vertegenwoordiger

Huishoudelijke verzorging

Budgetbeheer

Ambulante begeleiding

Omdat het belangrijk is dat jij je veilig voelt, komen wij met de ambulante zorg naar jou toe. Jij staat op de eerste plaats. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar de ervaring leert dat de meeste zorgbehoevenden zichzelf niet op de eerste plaats zetten. Jouw behoeften en gevoelens doen ertoe. Het is belangrijk om deze te erkennen en uit te spreken. Wij helpen je hier graag bij. Onze begeleiding is gericht op zelfontplooiing met als onderdeel hiervan het leren liefhebben van jezelf. We stimuleren je om jezelf te leren kennen en je eigen behoeftes te herkennen. Samen kijken we naar wat er nodig is om jou te kunnen helpen met je zorgvraag.

We kijken tijdens de begeleiding naar de acht leefgebieden:

WMO/WLZ

Ieder individu heeft recht op de zorg die hij of zij verdient. Omdat zelfbeschikking erg belangrijk is, biedt het PGB een mooie uitkomst. Doordat je zelf je zorg mag inkopen houd je zelf de regie. Helaas is het aanvragen van een Wmo/Wlz en alles wat hierna komt een ingewikkeld proces waar cliënten vaak op vastlopen. Daarom is Zorgbureau Andes er als vertegenwoordiger en nemen wij een ondersteunende rol in tijdens het gehele proces. Zorgbureau Andes is er echt voor de cliënt en staat voor accuratie, transparantie, toegankelijkheid en heeft écht kennis van zaken.

Jouw PGB vertegenwoordiger

Je kunt ons ook inschakelen als jouw PGB vertegenwoordiger. Belangrijk hierbij is dat je bij ons geen andere vorm van zorg afneemt. Als PGB vertegenwoordiger kunnen we jouw belangen behartigen voor het PGB, bij de Wlz, de Zvw of de Wmo. We nemen je hierbij alles uit handen: wij zorgen ervoor dat alle benodigde documenten op de juiste plek terechtkomen en correct worden ingevuld. Hierdoor heb jij er geen omkijken meer naar. Indien nodig gaan we samen met jou het gesprek aan als je merkt dat de zorg die je ontvangt niet verloopt zoals je wilt. Vervolgens kunnen we je ook helpen met het overstappen naar een andere zorgaanbieder.

Huishoudelijke verzorging

Het kan door bepaalde omstandigheden voorkomen dat je niet meer in staat bent om je huis op te ruimen en schoon te maken. Omdat een schoon en leefbaar huis enorm belangrijk is, bieden wij huishoudelijke hulp aan. Dit kunnen we je aanbieden middels Wmo, Wlz of een particuliere partij. We zorgen ervoor dat je huis weer schoon en leefbaar wordt zodat jij weer lekker in je vel zit en een fijne leefomgeving hebt. De huishoudelijke hulp kan betaald worden met je PGB-geld. Wanneer je dit niet ontvangt, kunnen wij je bijstaan met de omzetting van Zorg in natura naar PGB.

Budgetbeheer

Het hebben van geldzorgen is enorm stressvol en heeft invloed op je hele leven. Daarnaast is het vragen van hulp bij financiële problemen vaak een grote en moeilijke stap. Maar hoe sneller je deze stap zet, hoe meer de schade beperkt kan worden. Bij Zorgbureau Andes beschik je altijd over één vertrouwd contactpersoon die jou serieus neemt en geen oordeel heeft. We brengen samen jouw financiën in kaart en gaan op zoek naar een oplossing. Samen zorgen we ervoor dat je financiën weer op orde komen en je jouw leven weer goed kan oppakken.

Wanneer de maand vaak langer is dan je financiën en je steeds geld moet lenen om je boodschappen te kunnen betalen, lijkt een uitweg vaak onmogelijk. Wij beloven dat er altijd een uitweg is en gaan hier samen met jou naar op zoek. We gaan samen met jou kijken of je mogelijk recht hebt op bepaalde toeslagen en helpen je met de aanvraag hiervan. We houden een compleet overzicht van je financiën bij en helpen je met alle brieven en rekeningen die er binnen komen. Indien nodig gaan we het contact met schuldeisers en financiële instanties aan. Je staat er niet meer alleen voor.

Vragen? Neem
contact op!

Heb je vragen over onze zorg, het intakeproces of iets anders? We horen het graag en komen snel bij je terug. 

Name(Vereist)